Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ecz. Ekrem Eşkinat, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen çelenk törenine katıldı.

Törende Tekirdağ Eczacı Odası tarafından Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Tekirdağ Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tolga M. Çetinkaya 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi.

ÇETİNKAYA REÇETESİZ İLAÇ KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİ

Çetinkaya, Türkiye’de eczacılık mesleğinin 1839 yılından bu yana bilimsel temellerle yapılmaya başlandığını ifade ederek Eczacı Odası olarak gerçekleştirdikleri çalışmalara değindi. Reçetesiz ilaç kullanımı konusunda da uyarılarda bulunan Çetinkaya, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nü kutlayarak konuşmasını tamamladı.

EŞKİNAT: “ECZACILARIN DAYANIŞMASI BÜTÜN TOPLUMA ÖRNEK OLSUN”

Törenin ardından kendisi de eczacı olan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Bilimsel Eczacılık Günü ile ilgili açıklamada bulundu. Eşkinat, “Bugün 14 Mayıs, eczacıların bayramı. İlk eczacılık okulu, 179 yıl önce Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane yani Tıp Fakültesinde bir bölüm olarak açılıyor ve o günden bugüne kadar bilimsel eczacılık Türkiye’de yaşamını devam ettiriyor. O gün sadece İstanbul Üniversitesi’nde olan Eczacılık Fakültesi, bugün Türkiye’nin her yerine yayılmış vaziyette. 26 bini halk eczacısı, 40 bine yakın eczacı meslektaşımız sağlık alanında hizmet vermeye devam ediyor. Eczacılar ülkemizin en örgütlü toplumlarından bir tanesi. Önemli bir dayanışmaları var. Bunu Tekirdağ’da da görebiliyoruz. Eczacıların kendi içindeki bu dayanışmasının bütün topluma sirayet etmesini arzu ediyorum ve bütün meslektaşlarımızın Bilimsel Eczacılık Günü’nü kutluyorum,” diye konuştu.

Başkan Eşkinat Bilimsel Eczacılık Günü çelenk törenine katıldı