Başkan Yüksel Japonya Kushimoto’da

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, meclis başkanvekilleriyle birlikte, Ertuğrul Fırkateyni faciasının yaşandığı Japonya’nın Kushimoto kentinde, faciadan 129 yıl sonra kardeş belediye görüşmeleri için temaslarda bulunmak üzere Japonya’ya gitti.
   Kentte facianın yaşandığı bölgeyi, Türk Müzesini, Atatürk Anıtı ile Saygı Anıtları’nı ziyaret ederek, 4’ü Tekirdağlı 587 şehidin kabri başında dua okuyan Başkan Yüksel ve beraberindeki heyet, Kushimoto Belediye Başkanı Katsumasa Tashima tarafından ağırlandı.
   Başkan Tashima’yı makamında ziyaret eden Başkan Yüksel ve meclis başkanvekilleri Süleymanpaşa ile Kushimoto arasında yapılması öngörülen kardeş şehir protokolüne ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
   Başkan Yüksel, temaslarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: “Türk - Japon ilişkilerinin temelinin atıldığı Ertuğrul Fırkateyni faciasının üzerinden 129 yıl geçmesine rağmen, 4'ü Tekirdağlı, 587 şehidimizin anısına sahip çıkan Japonya'nın Kushimoto kentinde, Türk Müzesi, Atatürk Anıtı ve Saygı Anıtlarını ziyaret ettik; Aziz Şehitlerimizin Kabirleri başında dua okuduk. Süleymanpaşa Belediye'mizin Kushimoto Belediyesi ile kardeş şehir görüşmeleri kapsamında, grup başkan vekillerimizle birlikte geldiğimiz Kushimoto'da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunarak, ortak yürüteceğimiz projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.”

Haber Tarihi: 21.11.1919
Etkinliklerimizden haberdar olmak ister misiniz?
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14