haber
- T.C. Süleymanpaşa Belediyesi

Süleymanpaşa Belediyesi’nden kaçak döküm yapanlara 180 bin TL’lik rekor ceza yolda!

Süleymanpaşa Belediyesi, kaçak hafriyat dökenlere ‘rekor’ cezai işlem uygulamaya hazırlanıyor. İlçe genelinde aralıksız sürdürülecek denetimlerde kaçak hafriyat döken kişi ve firmalara 180 bin 200 TL’lik ceza kesilecek. Eylül ayı belediye meclis toplantısında alınan karara istinaden denetimler hız kazandı.
   Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ilçede devam eden kaçak hafriyat dökümlerine önlem olarak yeni yaptırım kararları aldıklarını söyledi.
   Eylül ayı olağan meclis toplantısı gündeminde ele alınan konuyla ilgili, Süleymanpaşa ilçe sınırları içinde kaçak hafriyat dökümü yapanlara ağır para cezaları verilmesine ilişkin karar alındığına dikkat çeken Yüksel, “Göreve geldiğimiz günden bu yana üzerinde titizlikle durduğumuz konuların başında ‘kaçak hafriyat dökümüyle mücadele’ geliyor. Hafriyat işi yapan firmalara ait çok sayıda kamyon, yasak dinlemeden tonlarca hafriyatı gelişi güzel döküyor. Bunların tespitiyle ilgili yapılan çalışmalara bizzat katıldım. Şehrimizin yoğun nüfusa sahip mahallelerinin arka kısımları dahi hafriyat sahasına dönmüş durumda. Bu güne kadar da kaçak dökümleri yapanlara kimse dur dememiş. Vatandaşlarımızdan da bu konuda ciddi şikayetler aldık. Yaptığımız denetim ve tespitlerin ardından konuyu meclise taşıyarak, kaçak döküm yapan kişi ve firmalara ağır yaptırım kararı aldık.” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLSUN”
   Yüksel, bundan böyle kaçak döküme asla müdahale etmeyeceklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Biz kaçak döküm yapılan sahaları 7/24 izlemek üzere kamera sistemlerimizi kurduk. Bunlarla ilgili sahaların giriş ve çıkışlarına da uyarı tabelalarımızı koyuyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuya duyarlı olmalarını istirham ediyorum. Kaçak döküm yapanları gördüklerinde derhal belediyemiz Zabıta’sına ihbarda bulunsunlar. Belediyemizin hafriyat döküm sahası olarak belirlediği alanlar dışında döküme müsaade etmeyeceğiz. Tüm uyarılarımıza rağmen ısrarla kaçak döküm yapanlara da 180 bin 200 TL’ye kadar para cezaları keseceğiz.”

Haber Tarihi: 2019-09-12 09:01:51