Tıp öğrencilerinden arkadaşlarına AIDS sempozyumu

Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi, çağın en ciddi hastalıklarından biri olan AIDS ve HIV virüsü ile ilgili panele ev sahipliği yaptı.
   Tekirdağ Toplum Gönüllüleri ve Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği ortaklığında, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen panel, öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılandı.
   Panelde üniversite AIDS ve HIV virüsü ile ilgili bilgilerin yanı sıra hastalıktan korunma yolları ve tedavi süreçleri hakkında da önemli bilgiler paylaşıldı. Tıp Fakültesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği sunumlarla gençlerin AIDS konusunda daha bilinçli hale gelmelerinin amaçlandığı kaydedilirken, öğrenciler de benzer çalışmaların devam etmesini istediklerini belirtti.
   Öte yandan, halk sağlığını ilgilendiren konulardaki çalışmaların Süleymanpaşa Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte devam edeceği bildirildi.

Haber Tarihi: 09.12.1919
Etkinliklerimizden haberdar olmak ister misiniz?
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14