haber
- T.C. Süleymanpaşa Belediyesi

Yüksel: “ Gelecekte söz sahibi olabilmek ancak yüksek okuryazarlık seviyesi ile mümkün olacaktır”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 8 Eylül Dünya Okur Yazarlık Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, okuryazarlığın temel bir insan hakkı olduğuna vurgu yaparak, geleceği yazmak, okumak ve gelecekte söz sahibi olabilmenin yolunun yüksek okuryazarlık seviyesinden geçtiğini kaydetti.
   Başkan Yüksel, yayınladığı yazılı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Bireylerin hayatlarını dönüştürebilmesi, diğer insanlarla sosyalleşebilmesi ve insani gelişimini tamamlayabilmesi için okuma yazma bilmesi gerekmektedir. Okuryazarlık kişinin sağlığını korumasına, gelirini artırmasına ve sosyalleşmesine imkân sağlamaktadır.”
   Yaşam boyu öğrenmenin ilk basamağının okuryazarlık olduğunu işaret eden Yüksel şunları kaydetti:  “Herkes için daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için okuryazarlık temel aşamadır. Geleceği yazmak, okumak ve gelecekte söz sahibi olabilmek ancak yüksek okuryazarlık seviyesi ile mümkün olacaktır. Dünya Okuma Yazma günü kutlu olsun.”

Haber Tarihi: 2019-09-08 12:22:56