13 Kasım Kurtuluş Günü coşkuyla kutlandı

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, binlerce Tekirdağlının katılımıyla coşku dolu anlara sahne oldu. Her kesimden binlerce kişi kurtuluş coşkusu ile kortejde yerini alırken, Gencer Savaş Bandosu konseri, etkinliklere renk kattı.

Tekirdağ Valiliğinin koordinasyonunda, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen kortej, Köprübaşı Mevkii’nden başladı. Motosiklet sevdalısı Tekirdağlılar, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve her branştan sporcular, müzisyenler, maskotlar, meslek grupları ve binlerce Tekirdağlı, Tarihi Tekirdağ Valiliği binası karşısındaki konser alanına kadar süren kortejde renkli görüntüler oluşturarak Kurtuluş Günü etkinliklerinde görülmeye değer anlara imza attılar.

YÜKSEL: “GELECEK NESİLLER BU TOPRAKLARI DÜŞMAN BOTUNA ÇİĞNETMEYECEK”

Kortej, Tekirdağ Valiliği binası karşısında hazırlanan konser alanında sona erdi. Gencer Savaş Bandosu konseri öncesi alanda toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, bu güzel vatanı bize emanet ettikleri için şükran ve minnetle yâd ediyorum. Bir memleket düşünün, altı bin yıllık tarihi olsun. Öyle bir coğrafya düşünün ki Çanakkale’de destan yazan 57’nci Alay’ın kurulduğu diyar olsun. Öyle bir memleket ki üç aslan yürekli Kemal’i olsun. Atalarımızın yaktığı bu sönmez ateş, sizler sayesinde parlamaya devam ediyor, kıyamete kadar da sönmeden devam edecek. Bu nesil ve gelecek nesiller bu toprakları düşman botuna çiğnetmeyecektir. Tekirdağ’ımızın 99’uncu kurtuluş yıldönümünü kutluyorum,” diye konuştu.

Başkan Yüksel’in ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım sahneye gelerek, Tekirdağ’ın kurtuluş gününü tebrik etti. Konuşmaların sonrasında sahne alan Gencer Savaş Bandosu, Trakya ezgilerinin yanı sıra seslendirdikleri marşlarla da binlerce Tekirdağlıya coşku dolu bir Kurtuluş Günü yaşattı.

Haber Tarihi: 15.11.2021
Okunma Sayısı: 765
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020