Süleymanpaşa Belediyesi kendi ayçiçeği yağını üretti

Süleymanpaşa Belediyesi, kırsal mahallelerdeki belediyeye ait tarlalarda gerçekleştirdiği tarım faaliyetleri ile elde ettiği ürünleri Aşevi’nde kullanmaya başladı.

Ayçiçeği hasadının ardından Trakya Birlik Entegre Tesisleri’nde sıkılıp 18 litrelik tenekelere doldurulan 500 teneke yemeklik sıvıyağ, Süleymanpaşa Belediyesine teslim edildi. Sıvıyağlar Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi mutfağında kullanılacak ve ayrıca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

YÜKSEL: “PROJEMİZ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Sıvıyağları teslim alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Süleymanpaşa Belediyemizin tarlalarında %100 Yerli ve milli olarak yetiştirdiğimiz ayçiçeklerinden ilk yağlarımızı ürettik. Trakya Birlik tesislerinde sıkımı yapılan ayçiçeklerimizden 500 teneke yemeklik yağ elde ettik. Aşevimizde her gün 1200 vatandaşımız için hazırladığımız yemeklerde kullanmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak kolileriyle birlikte dağıtmak amacıyla hayata geçirdiğimiz projemizin şehrimize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim,” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi: 28.10.2021
Okunma Sayısı: 996
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020