'' Çiçeklere bakmak beni dinlendirir.Ne duyguları vardır, ne de kendi içlerinde çatışmaları..''
Doğada bizim kadar varlığı göze çarpmayan ama hayatımızın devamında önemli katkısı bulunan bitkilerin incelenmesine botanik diyoruz. Kısaca bitki bilimi. Bitki biliminin turistik bir aktivite biçiminde gerçekleştirilmesi ise botanik turizmi olarak anılabilir.
Botanik turizmi, günübirlik geziler, doğa yürüyüşleri ve piknikler ile başlayıp, doğayı tanımak, gördüğü bitkileri incelemek, yeşilin içerisine karışarak doğadan alacağı bir bitkiyi kendi hayatına katma aktivitelerinin tümünü kapsamaktadır. Doğal ortamların keşfedilerek korunması ve gelecek nesillere bozulmamış zengin bir biyolojik çeşitlilik mirası, yaşanabilir bir çevre bırakmak için de özel bir öneme sahiptir botanik turizmi.
Türkiye’nin farklı iklim kuşaklarının kesişme noktasında bulunması bitki zenginliğini de artırmıştır. Ülkemizde 3778 tanesi endemik olmak üzere toplam 12006 bitki taksonu bulunmaktadır. Bu değer tüm Avrupa kıtasının barındırdığı zenginliğe çok yakındır. Bu sebeple Türkiye botanik turizmi açısından en başta Avrupalı turistlerin dikkatini çekmektedir.ni de geliştirecek önemli botanik bahçeleri kurulmuştur.
Süleymanpaşa ilçemizde Türkiye'nin en zengin doğal bitki örtüsü olan ilçelerinden biridir.Biribirinden farklı rengarenk bu doğal cümbüşe tanık olup fotoğraflarınızla ölümsüzleştirmek istiyorsanız, siz doğa severleri ilçemize bekliyoruz...