Su, maya, tuz, un karıştırılarak boza kıvamında bir hamur elde edilir. Bir müddet bekletilip hamur mayaya geldikten sonra saç kızdırılır. Cezve ile hamur ince bir tabaka halinde kızgın saçın üstüne dökülür. Hamurun piştiği üzerindeki deliklerin oluşmasından anlaşılır. Cizlemeler piştikten sonra ise üzerine tereyağı sürülür. Arzu edilirse toz şeker serpilir , bal sürülür bu şekilde servise sunulur. Görüntü itibariyle krepe benzeyen ama lezzet anlamında büyük farkları olan bu el emeği oluşturulan hamur işini, yanında sofranıza koyduğunuz aparatiflere göre tatlı veya tuzlu olarak ikram edilebilirsiniz. Bu her yerde bulamayacağınız , misafirlerinize kolayca ikram edebileceğiniz lezzetin sırrı ise, kullandığınız tavanın başka hiç bir yemekte kullanılmamasından gelir.