'Daha karpuz kesecektik..'
Trakya yöresindeki nerdeyse her masaya konuk olan meşhur Ferhadanlı Karpuzumuzun lezzetinin sırlarını öğrenmek ister misiniz?
Karpuzun yetişme koşulları gereği derin, havalanabilen, geçirgen, su tutma kapasitesi yüksek kumlu, tınlı topraklara ihtiyacı vardır.Toprağının ph derecesinin 6-7 rasında olması gerekirken, büyümesi için ihtiyaç duyduğu toprağın herhangi bir hastalık veya drenaj sorununun olaması gerekmektedir.Bunun yanında fazla soğuğu ve don olaylarını sevmediği için iklim koşullarının ılımanlığınında yetişme koşullarında önemli bir etkisi vardır. Lezzetiyle meşhur karpuzumuzun bu özelliklerini göz önünde bulundurursak Ferhadanlı toprakları biçilmiş bir kaftandır karpuzumuz için.
Daha çok ahır gübreciliği ile yetiştirilen, ve sürekli çevresindeki hızla büyüyen yabani otlardan temizlenen, yetişme mevsiminde ara ara çapalanmak isteyen karpuzumuzun uygun koşullarda boyu 2- 4 metre arasında değişmektedir.
Karpuzumuzun lezzetinin tadına bakmak ve ince kabuklu , az çekirdekli oluşunun sırrını öğrenmek istiyorsanız, bir yaz günü sizleri Süleymanpaşamıza bekleriz...