Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinden ismini alan bu tatlı, yörede kendine has söylenişiyle “Hayrabol” tatlısı olarak da bilinir. İçinde bolca peynir, yumurta, un veya irmik bulunan tatlı, Süleymanpaşa lezzetlerine aşina olanların favori tatlısıdır. Hayrabolu Tatlısı isteğe göre tahin, kaymak ve fındık ile servis edilir.
Malzemesi: 1 kg tuzsuz peynir, 8 yumurta, 250 gr un, 250 gr irmik, 2 çay kaşığı karbonat.
Yapılışı: Peynir kıyma makinesinde makine yoksa elle yumuşatılır. İçine 8 yumurtanın 2 sinin akı ayrılarak hepsi kırılır. Unla irmik beraberce, Karbonatla birlikte yoğrulur. Karışım kulak memesi yumuşaklığında olunca, hazırlanan altı yağlanmış tepside orta ISida 45 dakika pişirilir. Piştikten sonra 1250 gr su, 1 kg toz şekerle yapılan şerbet kaynamaya başladığı zaman tatlılar kepçe ile içine atılır. 20-25 dakika bastırmak sureti ile kaynatılan tatlılar tabağa konarak servis yapılır.