Tekirdağ yüz ölçümüne göre ekili-dikili alanları en çok olan illerden biridir.Tekirdağ'ın tarım alanları bakımından en şanslı ilçelerinden birisi Süleymanpaşa'dır.Tarıma elverişli alanların oranı yüzde 80’dir.Süleymanpaşa ilçesinde çok çeşitli ve bol ürünler alınmakla beraber ‘buğday, ayçiçeği, soğan, karpuz, kiraz ve üzüm’ önceliklidir. Bu öncelikli ürünlerin yanında kanola üretimide ilçemizde yetişen öncelikli ürünler arasındadır.
Kanola (Brassica napus Oleifera sp.), bitkisel yağ kaynağı olarak yağlı tohumlu bitkiler olan ayçiçeği, soya, pamuk ve yer fıstığı arasında üretim açısından üçüncü sırayı almaktadır. Dünya'da yıllık üretimi 22 milyon ton civarındadır.Ülkemize ise Balkanlardan gelen göçmenler ile kolza adı ile 1960 yıllarında getirilmiş ve Trakya'da ekim alanı bulmuştur.Ülkemizde rapiska, rapitsa, kolza isimleriyle de bilinen kanola, kışlık ve yazlık olmak üzere iki fizyolojik döneme sahip bir yağ bitkisidir. Kanola tanesinde bulunan % 38-50 yağ ve % 16-24 protein ile önemli bir yağ bitkisidir. Eskidene kolza olarak isimlendirilen çeşitler % 45-50 oranındaki Erüsik asit içeriği ıslah çalışmaları ile % 0 düzeyine düşürülmesi sonucu bitkinin tekrar bitkisel yağ ihtiyacı için yeniden üretime alınmasını sağlamıştır.