Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince 2024 Yılı Eylül Ayı meclis toplantısını 03 Eylül 2024 Salı günü Saat 10.00’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonunda (Atatürk Mahallesi 57. Alay Caddesi No:6 Süleymanpaşa Tekirdağ) yapacaktır.
Duyuru Tarihi: 29.08.2024

GÜNDEM :

1- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Hürriyet Mahallesi 1465 ada 127 parsel numaralı taşınmaza ilişkin sunulan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

2-İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Süleymanpaşa Belediyesi İlçe Sınırları içerinde vatandaşların yaptığı küçük çaplı tadilatlardan kaynaklanan molozların toplanması işini gerçekleştirmektedir. Söz konusu işin yürütülmesi kapsamında kullanılacak araçların 12 ay süreyle sürücüsüz olarak kiralanmasının 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. Maddesi kapsamında Açık İhale Usulü ile yapılması gerekmektedir. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmeleri başlıklı Madde 67 uyarınca belirtilen işin Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

3-İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Süleymanpaşa Belediyesi İlçe Sınırları içerinde vatandaşların yaptığı küçük çaplı tadilatlardan kaynaklanan molozların toplanması işini gerçekleştirmektedir. Söz konusu işin yürütülmesi kapsamında kullanılacak araçların satın alınması için ekli cetveldeki araçların T cetveline işlenmesi konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

4- Cari ve Yatırım Harcamaları işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 78.000.000,00TL- (Yetmişsekizmilyon)TL (Faiz hariç) gayri nakdi kredi kullanılmasına, krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.’ce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (%40’ın dışında ve %100’üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde; İller Bankası A.Ş.’ce talep edildiği takdirde bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.’ce talep edildiği takdirde Belediyemiz mülkiyetinde bulunan kamu yararına tahsis edilmemiş, meclisimizce belirlenecek ve İller Bankası A.Ş tarafından uygun görülecek gayrimenkulleri İller Bankası A.Ş.’ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.’ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.’ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.’ce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, İller Bankası A.Ş.’nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanun’un 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Volkan NALLAR’ın yetkilendirilmesi konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

5- Süleymanpaşa İlçesi sınırları içerisinde bulunan Mahallelerde asfalt yol, yapım, onarım ve yeni imalat yapım işinde kullanılmak üzere 60.000.000,00TL (AltmışmilyonTL), olmak üzere İller Bankası A.Ş.’den kredi kullanılmasına, Krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.’ce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (%40’ın dışında ve %100’üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş.’ce talep edildiği takdirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.’ce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayri menkulü İller Bankası A.Ş.’ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.’ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.’ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.’nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 68. Maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan NALLAR'a yetki verilmesi konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

6- Belediye Meclisinin Temmuz ayında yapmış olduğu meclis toplantısında belediyemiz ihtisas komisyonlarına havale edilen evrakların Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.

7- Meclis gündemi hazırlandıktan sonra Belediye Başkanlığımıza gelen Belediye Meclisi tarafından görüşülmek üzere havale edilen 3194 Sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesi gereğince plan değişikliği tekliflerinin ve Belediyemiz Birimlerinden gelen evrakların görüşülerek karara bağlanması.