58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’ne Görkemli Açılış

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, Naip Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ile resmen başladı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Naip Muhtarı Mustafa Bektaş “Hoş geldiniz” konuşması yaparken Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, festival tarihine değinerek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

VOLKAN NALLAR: “ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTEN ULUSLARARASI BİR FESTİVAL”

“Tekirdağ Kiraz Festivali; 1961 yılında Gazeteci Fahir Taner, Türk Ocağı Başkanı Mehmet Serez, Tiyatrocu Yılmaz İçöz, Halk Eğitim Müdürü Ali Saydam ve Teknik Ziraat Müdürü Cemal Bey’den oluşan ekibin öncülüğünde ve Tekirdağ halkının katkılarıyla “Kiraz Cümbüşü” adıyla Naip Mahallesi’nde başlamıştır. 3 yıl süren cümbüş yıl 1964’ü gösterdiğinde “Kiraz Festivali” haline dönmüş ve Türkiye’nin dört bir yanında hatta dünyanın çeşitli ülkelerinde bilinen bir organizasyon haline gelmiştir. Tekirdağ’ın tanıtımında büyük rol oynayan, birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan Tekirdağ Kiraz Festivali, yarım asrı aşan tarihiyle ülkemizin en uzun süredir devam eden etkinliklerinin başında gelmektedir. Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da, Süleymanpaşa Belediyemizin öncülüğünde düzenlenen festival organizasyonu, ulusal ve uluslararası düzeyde toplumsal birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, geleneklerimizi gelecek nesillere taşıdığımız ve şehrimizin marka değerini yükselten uluslararası bir festivaldir.

“EĞLENCE DOLU DÖRT GÜN GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE”

Bu yıl gerçekleşecek ve bugün açılışını yaptığımız 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalimizde 4 gün boyunca; Geleneksel Festival Korteji, yurt içi ve yurt dışından gelen misafir ekiplerin halkoyunları gösterileri ve konserleri, kiraz yarışmaları, sergiler, sportif yarışmalar, gösteriler, turnuvalar, yerel sanatçılarımızın konserleri, ünlü sanatçılardan oluşan gece konserleri, yüzme etkinliği, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler yer alacaktır. Dedelerimizin ninelerimizin, anne ve babalarımızın yıllardır heyecan içinde yaptığı Tekirdağ Kiraz Festivali’nin bu yıl da Süleymanpaşa Belediyemiz bünyesinde yapılacak olmasından gurur duyuyorum. Ben festivalimizin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eğlence dolu dört gün geçirmeniz dileğiyle.”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın ardından Tekirdağ Valisi Recep Soytürk kürsüye gelerek festivalin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Kiraz Tanıtım Etkinliği ve Kiraz Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile süren organizasyon Erkan Özkan konserinin ardından kiraz ikramı ile sona erdi.

58. ULUSLARARASI TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ PROGRAMI

1. GÜN/ RUMELİ BALKAN GÜNÜ (13.06.2024, Perşembe)

d) SPOR TURNUVALARI BAŞLANGICI (FUTBOL, VOLEYBOL, TENİS, JUDO, TAVLA) - Saat: 16.00 / Yer: Ahmet Aygün Gençlik Merkezi

e) ULUSLARARASI TEKİRDAĞ 58. KİRAZ FESTİVALİ KORTEJİ - Saat: 18.00 / Yer: Köprübaşı