Atatürk’ün Tekirdağ’a Gelişi ve Harf İnkılabı’nın 96. Yılı Kutlandı

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tekirdağ’ı ziyaret edişi ve Harf İnkılabı’nın uygulanmaya başlanmasının 96. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Süleymanpaşa Sahili Harf İnkılabı Anıtı önünde gerçekleşen törene Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın yanı sıra Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan ve Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Hülya Çetin, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin anıta sunulmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazıcı gerçekleştirirken program halk oyunları gösterisi ve fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Haber Tarihi: 23.08.2024