Cumhuriyet Bayramı coşkusu Hande Ünsal konseri ile taçlandı

Süleymanpaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği Fener Alayı ve Cumhuriyet Konseri ile binlerce Tekirdağlıya bayram coşkusunu yaşattı.

Cumhuriyetimizin 99’uncu yaşına yakışan bir kutlama programı hazırlayan Süleymanpaşa Belediyesi, gün boyu gerçekleşen resmi törenlerin ardından düzenlediği Fener Alayı ile bayram coşkusunu katladı.

FENER ALAYI BAYRAM COŞKUSUNU KATLADI

Köprübaşı Mevkii’nden başlayan Fener Alayına binlerce Cumhuriyet sevdalısı katılırken, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra şehrin mülki ve idari amirleri, sivil toplum temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda basın mensupları da korteje eşlik etti. Fener Alayına katılan binlerce vatandaşa ek olarak, Hükümet Caddesi boyunca yol kenarında da 7’den 70’e ellerinde bayraklarla destek olan binlerce kişi, korteje renk kattı.

Yaklaşık bir saat süre Fener Alayı, Tarihi Valilik Binası önünde hazırlanan konser alanında son buldu. Alanı dolduran Tekirdağlılar, marşlar ve coşkulu görsel gösterilerle serin havayı ısıttı.

BAŞKAN YÜKSEL BU VATAN KİMİN ŞİİRİYLE GÖNÜLLERE DOKUNDU

Konser öncesinde sahneye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konuşmasına vatanseverliği ve bu doğrultuda ürettiği eserleri ile Türk edebiyat tarihinin önemli şairlerinden biri olan Orhan Şaik Gökyay’ın Bu Vatan Kimin isimli ünlü şiirini okuyarak başladı. Yüksel’in şiir performansı alanı dolduran binlerce vatandaşın büyük beğenisini kazandı. Yüksel, konuşmasının devamında, bin yıl boyunca Türk toprakları üzerinde hesap yapanlar olduğu gibi günümüzde de türlü hesaplar peşinde koşanların bulunduğuna dikkat çekerek, bin yıldır olduğu gibi bugün de bu hesapların boşa çıkacağından emin olduğunu vurguladı. Başkan Yüksel, alkışlarla sık sık kesilen konuşmasını Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünü kutlayarak tamamladı.

HANDE ÜNSAL ALANI DOLDURAN TEKİRDAĞLILARI MEST ETTİ

Başkan Yüksel’in ardından sahne alan genç şarkıcı Hande Ünsal, bayrak kırmızısı kıyafeti ile beğeni toplarken, sevilen şarkılarını alana akın eden hayranları ile birlikte seslendirdi. Konserinin ilk bölümünde kendi şarkılarının ağırlıkta olduğu bir repertuarla dinleyicilerini coşturan Ünsal, ikinci bölümde ise kulaklarda yer etmiş sevilen pop ve fantezi türünde şarkılara ağırlık verdi. Ünsal, sahne enerjisi ve güçlü sesi ile Cumhuriyet Bayramı coşkusunu taçlandırdı. Konserin ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, sahneye gelerek Ünsal’a güzel performansı için teşekkür etti ve plaket ile çiçek sundu.

Haber Tarihi: 31.10.2022
Okunma Sayısı: 575
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020