Ferhadanlı Karpuz Şenliğinde Rafet El Roman Fırtınası Esti

Süleymanpaşa Belediyesinin organize ettiği ve bu yıl üçüncüsü yapılarak geleneksel hale gelen Ferhadanlı Karpuz Şenliği, ünlü şarkıcı Rafet El Roman’ın muhteşem performansıyla sona erdi. Eğlencenin tavan yaptığı şenlik, on binlerce Tekirdağlıyı bir araya getirdi.

Kırsal mahallelerin kalkınmasına destek olmak, yöresel ürünlerin tanıtılmasına katkı vermek ve üretimini teşvik etmek amaçlarıyla Süleymanpaşa Belediyesinin organize ettiği yerel şenliklerden biri olan Ferhadanlı Karpuz Şenliği, dopdolu etkinliklerle geçen iki günün ardından sona erdi.

MODÜLASYON ORKESTRASI COŞTURDU

Şenliğin ikinci günü, Tekirdağlı müzisyenlerden oluşan ve Trakya türkülerini kendilerine has modern bir tarzla yorumlayarak dikkatleri çeken Modülasyon Orkestrası konseri ile başladı. Çoğunlukla hareketli parçalara repertuvarında yer veren topluluk, şenlik alanını dolduran on binlerce kişiyi coşturdu. Aynı zamanda karpuz, peynir ve lokma ikramının yanı sıra Avrasya Gastronomi Federasyonu aşçılarının karpuz kullanarak ürettikleri farklı yiyecek ve içecekler de misafirlere sunuldu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Modülasyon konserinin ardından ödül törenlerine geçildi. Şenlik kapsamında Ferhadanlı Mahallesi’ne kurulan yapay plaj voleybolu sahasında düzenlenen Karpuz Şenliği Plaj Voleybolu Turnuvası’nda bayanlar ve erkekler kategorilerinde ilk üçe giren takımlara ödülleri sahnede takdim edildi. Başarılı sporculara madalya, kupa ve ödüllerini Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ve Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku verdi.

Daha sonra iki gün boyunca orijinal karpuz lezzetlerini hazırlayıp sunarak Karpuz Şenliğine renk katan Avrasya Gastronomi Federasyonu aşçılarına çiçek ve plaket takdim eden Başkan Volkan Nallar, değerli katkılarından ötürü federasyon yetkililerine teşekkür etti.

EN BÜYÜK KARPUZ SEÇİLDİ

Ödül töreninin ardından Ferhadanlı Mahallesi’nde yetişen karpuzların yarıştığı En Büyük Karpuz yarışmasının finali sahnede yapıldı. Finale kalan 9 karpuz, tek tek tartılarak kazanan karpuz belirlendi. 22 kilogramı geçen ağırlığı ile birinci olan karpuzun üreticisine Başkan Volkan Nallar ödül olarak küçük altın hediye etti.

AĞALIK AÇIK ARTTIRMASI NEFESLERİ KESTİ

Gecenin en renkli ve heyecanlı anlarından biri ise en büyük karpuzun açık arttırmaya çıkarılarak Karpuz Ağasının seçilmesi oldu. Ferhadanlılı iş adamlarının ilgi gösterdiği açık arttırma büyük çekişmeye sahne olurken, 4 bin 500 TL’den başlayan açık arttırma, 75 bin TL ile sonuçlandı. Ferhadanlı Mahallesi’nde besicilikle uğraşan Kerim Heycan, en yüksek teklifi vererek 3. Karpuz Şenliği’nin Karpuz Ağası oldu. Elde edilen gelirin, Ferhadanlı Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneğine bağışlanacağı öğrenildi.

RAFET EL ROMAN SAHNEDE KARPUZ KESTİ

Şenliğin ikinci ve son gününün yıldızı ise Türk Pop Müziğinin en önemli isimlerinden biri olan ve sayısız hit şarkısı ile hafızalara kazınan ünlü şarkıcı Rafet El Roman oldu. El Roman, yaklaşık 1 buçuk saat boyunca sahnede kalarak dillere pelesenk olmuş şarkılarını ve Neşet Ertaş, Barış Manço, Erkin Koray, Ferdi Tayfur gibi ustaların eserlerini seslendirdi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın sahneye gelerek Rafet El Roman’a çiçek ve karpuz takdim ettiği, El Roman’ın da sahnede karpuzu ustalıkla keserek tadına baktığı anlar ise şenliğin en keyifli görüntüleri olarak kayda geçti.

VOLKAN NALLAR EMEK VE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

İki gün süren Ferhadanlı Karpuz Şenliği’nin ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Volkan Nallar, “Göreve geleli kısa bir süre olmasına rağmen yoğun bir programla çalışıyoruz. Kakava Şenliği, Kiraz Festivali, Keşkek ve Karpuz Şenliklerini peş peşe alnımızın akıyla tamamladığımızı düşünüyorum. Vatandaşlarımızın tepkileri de bu yönde. Bu yıl hem tasarruf tedbirleri hem de belediyemizin ekonomik şartları dolayısıyla kısıtlı imkânlarla şenliklerimizi yaptık. Önümüzdeki yıl çok daha kapsamlı ve dolu dolu şenliklerle halkımızın karşısına geçeceğiz. İlgi gösterip bizleri iki gün boyunca yalnız bırakmayan hemşehrilerimize ve gerek şenliğin hazırlıklarında, gerek şenlik sırasında emek ve destek veren başta belediye başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz, müdürlerimiz ve emekçi arkadaşlarım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

Haber Tarihi: 28.07.2024
Okunma Sayısı: 16
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024