Ferhadanlı Karpuz Şenliği Coşkuyla Başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Ferhadanlı Mahallesi’nde düzenlenen Ferhadanlı Karpuz Şenliği büyük bir katılım ve coşku içinde başladı.

KARPUZ PEYNİR VE LOKMA İKRAMINDA BULUNULDU

Şenliğe katılan vatandaşlara Ferhadanlı’nın meşhur lezzeti karpuz, peynir ve lokma ikramı ile start alan şenlikte stantlar protokol üyeleri ve vatandaşla tarafından gezilirken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri verdiği müzik ziyafeti ile alana gelen misafirlerini selamladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla Ferhadanlı Karpuz Şenliği resmen başlarken Ferhadanlı Mahallesi Muhtarı Ahmet Heycan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun vatandaşlara yönelik konuşma gerçekleştirdi.

VOLKAN NALLAR: “İKİ GÜN BOYUNCA EĞLENCE DOLU ANLAR YAŞAYACAĞIZ”

Ferhadanlı Karpuz Şenliği’nin eğlence dolu anlara sahne olacağını dile getirerek sözlerine başlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar; “Süleymanpaşa Belediyemiz tarafından düzenlenen Ferhadanlı Karpuz Şenliği’mizin bu sene üçüncüsünü yapıyoruz. Ferhadanlı’mızın karpuzunu, kavununu, yöresel lezzetlerini dünyaya tanıtmak için buradayız. En çok da cana yakın, misafirperver, sevgi dolu insanını tanıtmak için buradayız. Bu festivalleri, şenlikleri geliştirerek yapmak bizim için daha da büyük bir onur. İki gün boyunca sizlerle bu meydanda yarışmalarla, etkinliklerle, konserlerle bir araya gelip eğlence dolu anlar yaşayacağız.” dedi.

“YÖRESEL ŞENLİKLERİMİZİ KISITLI İMKANLARIMIZA RAĞMEN VATANDAŞLARIMIZI MUTLU ETMEK ADINA YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Tasarruf tedbirleri ve belediyenin büyük bir borç ile devralınmasından doğan bütçe sorununa rağmen vatandaşları mutlu etmek adına yöresel şenlikleri yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Başkan Volkan Nallar; “Yöresel şenliklerimizi kısıtlı imkanlarımıza rağmen vatandaşlarımızı mutlu etmek adına yapmaya devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Biliyorsunuz maalesef tasarruf tedbirleri adı altında bir genelge yayınlandı. Ona rağmen belediye meclis üyesi, belediye başkan yardımcısı arkadaşlarımla bir araya gelerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın da destekleriyle seçim zamanında sözünü verdiğimiz; ‘İnsanlar sadece ekmek kuyruklarında iş kuyruklarında olmayacak, festivallerde şenlik alanlarında olacaklar.’ dedik. Bunu da çok şükür yerine getiriyoruz. Göreve geldiğimizden beri her ay bir festival yapıyoruz. Çok da iyi gidiyoruz.” diye konuştu.

“KIRSALDAKİ ÜRETİCİLERİMİZİN KALKINMASI İÇİN DE PROJELERİMİZ VAR”

Kırsal mahallelerdeki üreticilerin kalkınması için yeni projeler geliştirdiklerini belirterek sözlerine devam eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar; “Kırsaldaki mahallelerimizin, üreticilerimizin kalkınması için de projelerimiz var. Göreve daha yeni geldik. Acemilik dönemimizi atlatıyoruz. 6 ay içinde inşallah daha da güzel işler yapacağız. Bundan sonraki festivallerimiz daha da görkemli olacak. Ben karpuz üreticileri ve kavun üreticileri için farklı noktalarda traktör kasalarında olmayan bir projem var. Önümüzdeki günlerde netleştireceğiz. Süleymanpaşa’nın güzel noktalarında yerel karpuzumuzu ve ürünlerimizi halkımıza satacağız. Buradan da Ferhadanlı Mahallesi sakinlerimize bunun sözünü veriyorum.” ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ORKESTRASI ALKIŞ ALDI

Açılış konuşmalarının ardından Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekipleri hünerlerini katılımcılar için sunarken şenlik Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın Salih Demirci eşliğinde konseri ile devam etti.

KARPUZ YEME YARIŞMASI HEYECANLI ANLARA SAHNE OLDU

Ferhadanlı Karpuz Şenliği’nde merakla beklenen karpuz yeme yarışması ile heyecanlı anlara sahne oldu. Toplam 20 yarışmacının katıldığı, erkek ve kadın olmak üzere 2 kategoride yapılan yarışmada 2 kilo karpuzu en hızlı yiyen isimlere ödülleri takdim edildi.

POP MÜZİĞİN SEVİLEN İSMİ LARA MÜZİK ZİYAFETİ VERDİ

Coşkunun ve eğlencenin zirveye çıkmasıyla sahneye çıkan pop müziğin sevilen ismi Lara, birbirinden güzel eserlerini Ferhadanlı Karpuz Şenliği’ne katılanlar için seslendirdi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, yaklaşık 2 saat boyunca hem hareketli hem de duygusal parçaları ile müzik ziyafeti veren Lara’ya çiçek takdim etti.

RAFET EL ROMAN SEVİLEN ŞARKILARINI SESLENDİRECEK

Ferhadanlı Karpuz Şenliği’nde ikinci gün pop müziğine kendine has tarzıyla imzasını atmış ünlü şarkıcı Rafet El Roman sahne alacak. Sevilen şarkılarını seslendirecek olan El Roman’ın öncesinde ise Tekirdağ’ın aranan müzik topluluklarından Modülasyon, müzikseverleri coşturacak.

Haber Tarihi: 27.07.2024
Okunma Sayısı: 476
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024