Festival Ateşi Binlerce Kişinin Katıldığı Kortejde 58. Kez Yakıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 58.’si düzenlenen Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde festival kortejine binlerce kişi katılırken kortej muazzam görüntülere sahne oldu.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen korteje; CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Malkara Belediye Başkanı Nergis Karaağaçlı Öztürk, Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yurtdışından gelen misafirler, bando ekipleri, spor kulüpleri, hemşehri dernekleri, gösteri ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

İnsanların kortej güzergahında yol kenarlarını da hınca hınç doldurduğu ve alkışlarla destek olduğu kortejde vatandaşlar sevgi gösterileriyle Başkan Volkan Nallar’ı bağrına bastı.

Köprübaşından başlayan kortej Tekirdağ Valiliği önünde sona ererken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunup bir konuşma gerçekleştirdi.

VOLKAN NALLAR: “KİRAZ FESTİVALİ ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTEN ULUSLARARASI BİR FESTİVAL”

Kiraz Cümbüşünden Kiraz Festivali’ne ve günümüze gelene kadarki süreç ile ilgili açıklamalarda bulunan Volkan Nallar; “Süleymanpaşa Belediyemizin öncülüğünde düzenlenen festival organizasyonu, ulusal ve uluslararası düzeyde toplumsal birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, geleneklerimizi gelecek nesillere taşıdığımız ve şehrimizin marka değerini yükselten uluslararası bir festivaldir. Bu yıl 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalimizde 4 gün boyunca; yurt içi ve yurt dışından gelen misafir ekiplerin halkoyunları gösterileri ve konserleri, kiraz yarışmaları, sergiler, sportif yarışmalar, gösteriler, turnuvalar, yerel sanatçılarımızın konserleri, ünlü sanatçılardan oluşan gece konserleri, yüzme etkinliği, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler siz değerli hemşehrilerimiz ve konuklarımızın beğenisine sunuyoruz.” dedi.

“TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ’NİN RUHU BU”

Tekirdağ Kiraz Festivali’ni daha iyi yerlere getirmek için daha çok çalışacaklarının altını çizen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar; “Şehrimize milyonlarca yerli ve yabancı turist gelecek. Çok büyük ve önemli bir organizasyon yapıyoruz. Yapıyoruz derken bu organizasyonu sadece belediye olarak biz değil, vatandaş olarak, esnaf olarak bu şehirde yaşayan tüm hemşehrilerim ile birlikte yapıyoruz. İşte Tekirdağ Kiraz Festivali’nin hikayesi bu. Tekirdağ Kiraz Festivali’nin ruhu bu… Ben herkese çok teşekkür ediyorum. El birliği ile festivalimizi daha da iyi yerlere getireceğiz. Festivalimizin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın konuşmasının ardından festival ateşinin yakılmasına geçilirken protokol üyeleri hep birlikte 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nin ateşini yakarak festival coşkusunu zirveye taşıdı.

58. ULUSLARARASI TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ PROGRAMI

1. GÜN/ RUMELİ BALKAN GÜNÜ (13.06.2024, Perşembe)

g) AHMET GİLEY ROMAN HALK DANSLARI GÖSTERİSİ - Saat: 19.30 / Yer: Rumeli İskelesi

h) YEREL YAZARLAR STANDI VE KÜLTÜR ÇADIRI AÇILIŞI - Saat: 19.45/ Yer: Sahil Dolgu Alan