Halk sağlığı konusunda bilinçlendirme çalışmaları aralıksız sürüyor

Süleymanpaşa Belediyesi, halk sağlığı konusunda bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. KETEM ve SAHAM uzmanları, Çiftlikönü Mahallesi’nde yaşayan kadınlara yönelik Kanser Tarama ve Farkındalığı ile Hipertansiyon ve Tuz Kullanımı hakkında sunum yaptılar.

Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde, özellikle kadınlara yönelik mesleki eğitim ve kişisel gelişim kurslarının verildiği Çiftlikönü Mahalle Konağı’nda bu kez kadınların sağlığını ilgilendiren çok önemli iki seminer düzenlendi.

KANSER VE HİPERTANSİYON KONUSUNDA SEMİNER VERİLDİ

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Hekimi Dr. Büşra Osmanoğlu Ata, Çiftlikönü sakini hanımlara kanserde erken teşhisin düzenli tarama yaptırmanın önemi konusunda sunum gerçekleştirdi. Dr. Ata’nın ardından Sağlıklı Hayat Merkezi (SAHAM) Uzmanı Hemşire Refiye Egen ise kadınlara Hipertansiyon ve bu hastalığın tuz kullanımı ile ilişkisi konusunda bilgilendirmede bulundu.

BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK

Öte yandan, Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan açıklamada, Haziran ayında da Halk Sağlığı konulu eğitim ve diğer bilgilendirme faaliyetlerine devam edileceği bildirildi.

Haber Tarihi: 30.05.2024
Okunma Sayısı: 163
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024