Karacakılavuz Keşkek Şenliğine Büyük İlgi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, yöresel ürünlerin ve lezzetlerin tanıtılması, yerel üreticilerin desteklenmesi amaçlarıyla düzenlenen etkinliklerden biri olan Karacakılavuz Keşkek Şenliği, ilk gününde büyük ilgi gördü.

ŞENLİK COŞKUSU KORTEJLE YÜKSELDİ

Karacakılavuz Mahallesi Etkinlik Alanında (eski futbol sahası) gerçekleştirilen Keşkek Şenliği, Şenlik Korteji ile başladı. Meydandan başlayan kortej, protokol üyeleri, mahalle sakinleri ve şenlik için Karacakılavuz’a gelen yüzlerce Tekirdağlının eşliğinde şenlik alanında tamamlandı. Kortejin ardından kurdele kesimi ile Karacakılavuz Keşkek Şenliği resmen başlamış oldu.

Korteje ve devamındaki şenlik etkinliklerine; Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku’nun yanı sıra Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Başsavcı vekili Uğur Özcan, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Varol Türel, Marmara Ereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Halide Avlu, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Güleryüz, Belediye Meclisi üyeleri, Tekirdağ siyasetinin il ve ilçe temsilcileri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ayça Albayraktar, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, çok sayıda mahalle muhtarı, basın mensupları ve Karacakılavuz Mahallesi sakinleri ile çevre ilçelerden gelen misafirler ilgi gösterdi.

VATANDAŞLARA KEŞKEK İKRAMI YAPILDI

Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku, açılış sonrası protokol temsilcileri ile birlikte şenlik alanında kurulan, yerel ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret etti. Geleneksel buğday dövme törenine katılarak şenlik coşkusuna eşlik eden Başkanvekili Utku, Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi tarafından hazırlanan keşkekleri şenliğe katılan vatandaşlara ikram etti. Keşkek ikramı, şenlik süresince devam ederken, Aşevinin keşkekleri mahalle sakinlerinden tam not aldı.

MUHTAR HASAN DEMİR TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra sahne etkinliklerine geçildi. İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, protokol konuşmaları gerçekleştirildi. İlk olarak sahneye gelen Karacakılavuz Mahallesi Muhtarı Hasan Demir, geleneksel hale gelen Keşkek Şenliğini düzenleyerek beldenin tanıtımına katkıda bulunan Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür ederek mahalle sakinlerini de yörenin ürünleri olan keşkek ve dokumaların tanıtımında büyük önemi olan şenliğe sahip çıkmaya davet etti.

BAŞKANVEKİLİ UTKU: “SİZLERİN DESTEKLERİ İLE ŞENLİĞİMİZİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ”

Muhtar Demir’den mikrofonu devralan Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Göreve gelirken halkçı belediyecilik yapacağımızın sözünü vermiştik. Her sese kulak vereceğimizi söylemiştik. Karacakılavuz Keşkek Şenliğimiz ile ilgili muhtarımız burada, kendisiyle görüştük. Karacakılavuz halkımızın görüşlerini aldık. Mahalle sakinlerimizin istekleri doğrultusunda 5. Karacakılavuz Keşkek Şenliği’ni yapmaya karar verdik. Sizlerin destekleri ile de şenliğimizi sonraki yıllarda daha da büyütüp ilerletmek istiyoruz. Sadece keşkek ile değil, Karacakılavuz’u değerli kılan dokumaları, geniş tarım arazileri ve hayvancılıktaki öncülüğü ile tanıtmak istiyoruz. Bu coşkuyu bizlerle yaşamak için buraya gelen herkese teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum.”

KAYMAKAM GÜLER VE MİLLETVEKİLİ AYGUN’DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Başkanvekili Utku’nun ardından sırasıyla Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun kürsüden vatandaşlara hitap ettiler. Şenliğin organizasyonun emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür eden Güler ve Aygun, gelecekte Karacakılavuz Keşkek Şenliğinin çok daha geniş kapsamlı bir hale getirilmesi için destek sözü verdiler.

HALK OYUNLARI VE KENT ORKESTRASI KONSERİ ALKIŞ ALDI

Protokol konuşmalarının ardından Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibi sahneye çıktı. 15 dakikalık performansı ilgiyle izlenen ekip, alkışları topladı. Halk Oyunları ekibinin gösterisi sonrası sahne sırası Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’ndaydı. Şef ve Solist Salih Demirci’nin seslendirdiği şarkı ve türküler şenlik alanını dolduran izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

YOĞURT YEME YARIŞMASI HEYECAN YARATTI

TBB Kent Orkestrası’nın konseri sona erdiğinde, Keşkek Şenliği’nin değişmez etkinliklerinden biri olan altın ödüllü Yoğurt Yeme Yarışması gerçekleştirildi. Seyirciler arasından gönüllü olan yarışmacılar, bir kilogramlık yoğurdu bitirmeye çalıştı. Kadınlar ve erkekler olarak iki kategoride yapılan yarışmada ilk ikiye giren katılımcılar çeyrek ve gram altın kazanırken, diğer yarışmacılara da yarım gramlık teselli ödülü takdim edildi. Yarışmacılara ödüllerini Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku ve protokol temsilcileri takdim ettiler.

BLUES OF RUMELİ PERFORMANSI İLE COŞTURDU

Karacakılavuz Keşkek Şenliğinin ilk gününün son sahne etkinliği ise Blues of Rumeli konseri oldu. 58’inci Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde de sahne alan ve büyük beğeni toplayan topluluk, Rumeli ezgilerini kendi tarzlarında yorumladıkları performansları ile Karacakılavuz’u coşturdu.

Akşam saatlerinde başlayan şenlik etkinlikleri kapsamında, keşkek ikramı, yöresel ürün stantlarının yanı sıra çocuklar için de oyun grupları, parkurlar ve çeşitli atölyeler şenlik alanında çocukları ağırladı. Şenliğin sunuculuğunu yapan Doğukan Alsay da şenlik coşkusuna coşku kattı.

Haber Tarihi: 20.07.2024
Okunma Sayısı: 175
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024