Kiraz Festivalinin ikinci gününe Eypio ve Oğuzhan Koç damgası

Süleymanpaşa Belediyesinin organizasyonu ile gerçekleştirilen 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali ikinci gününde çok sayıda renkli etkinliğe ev sahipliği yaparken, ana sahnede Türkiye’nin en popüler şarkıcılarından ikisi sahne alarak on binlerce ziyaretçiyi müzik ve eğlenceye doyurdu.

Kiraz Festivali’nin ikinci gününde çeşitli etkinliklerle festival coşkusu zirveye tırmanırken, gece etkinlikleri de ana sahnede festival ateşini harladı.

SEKEL MACAR HALK DANSLARI TOPLULUĞU BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Ana sahnenin ikinci gün ilk konukları, “Hagrita Nemzeti Szekely Nepi Együttes” Sekel Macar Halk Dansları Topluluğu oldu. Topluluk kendi kültürlerini yansıtan yerel kıyafetleri ve dans gösterileri ile halkların kardeşliğini vurguladı. Gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı.

EYPİO RAP ŞARKILARIYLA COŞTURDU

Daha sonra sahneye son yılların en çok dinlenen ve talep edilen Rap müzisyenlerinden biri olan Eypio çıktı. Sevilen şarkılarını sahne şovları ile süsleyen ünlü Rapçi, alanı dolduran gençleri coşturdu.

OĞUZHAN KOÇ ŞARKILARINI ON BİNLERLE BİRLİKTE SÖYLEDİ

Ana sahnenin son konuğu ise gençlerin hayran olduğu, yazdığı şarkılar dillere pelesenk olan genç ve başarılı müzisyen Oğuzhan Koç oldu. Koç, kariyeri boyunca hit olmuş şarkılarını birbiri ardına seslendirerek Kiraz Festivali coşkusuna tavan yaptırdı. Ay, Kendime Sardım, Bulutlara Esir Olduk, Aşkın Mevsimi gibi eserlerini on binlerce dinleyicisiyle birlikte söyledi.

BAŞKAN VOLKAN NALLAR ÇİÇEK VE KİRAZ TAKDİM ETTİ

Konserlerin sonlarında sahneye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Sekel Macar Dans Topluluğu’na, Eypio’ya ve Oğuzhan Koç’a festivalin sembolü olan Naip Kirazı ve çiçek takdim ederek, kendilerini Süleymanpaşa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, üçüncü ve dördüncü gün etkinlikleri ile doludizgin devam edecek. Son iki günün programı ise şöyle:

3. GÜN/MACAR GÜNÜ (15.06.2024, Cumartesi)

a) AÇIK DENİZ YÜZME ETKİNLİĞİ “MİKES KELEMEN KUPASI” - Saat: 10.00 / Yer: Alkaya Sahil-Rumeli İskelesi

b) YELKEN YARIŞLARI “RAKOCZİ KUPASI” - Saat: 11.00 / Yer: Rumeli İskelesi

c) BRİÇ TURNUVASI BAŞLANGICI - Saat: 11.30 / Yer: Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi

d) MACAR İKONLARI SERGİSİ VE MACAR ANITLARI FOTOĞRAF SERGİSİ - Saat: 12.00 / Yer: Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi

e) YELKEN YARIŞLARI”RAKOCZİ KUPASI” ve AÇIK DENİZ YÜME ETKİNLİĞİ “MİKES KELEMEN KUPASI” ÖDÜL TÖRENİ - Saat: 12.30 / Yer: Rumeli İskelesi

f) ÇELENK SUNMA TÖRENİ - Saat: 14.00 / Yer: Rakoczi Müzesi

g) TÜRK MACAR DOSTLUK DERNEĞİ “MİSAFİRPERVER DEVLET“ VE “MACAR GENÇ YETENEKLER” SERGİ AÇILIŞI - Saat: 14.30 / Yer: “MİHALY CSAKY” EVİ

h) BARIŞ VE DOSTLUK PARKI REVİZE ALANI AÇILIŞ TÖRENİ - Saat: 16.00 / Yer: Barış ve Özgürlük Parkı

i) FUTBOL, TENİS, VOLEYBOL, JUDO, TAVLA, SATRANÇ TURNUVALARI ÖDÜL TÖRENİ - Saat: 17.00 / Yer: Rumeli İskelesi

j) TÜRKİYENİN İNŞASINA DESTEK VEREN MACARLAR SERGİSİ - Saat: 17.45 / Yer: Rumeli İskelesi