Lavanta Şenliği Renkli Anlara Sahne Oldu

Süleymanpaşa Belediyesinin destekleriyle Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 4. Lavanta Şenliği, Karahisarlı Mahallesi’nde düzenlendi.

Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başlayan şenlikte Trio Müzik Grubu müzik dinletisi, geleneksel el sanatları sergilerinin gezilmesi, yöresel kıyafetler eşliğinde fotosafari, Ritm-i Ahenk Grubu Darbuka performansı, pilates, resim yapma etkinliği, bale gösterisi, Kent Orkestrası sunumu, Aygün Karadoğan Konseri ve lavanta hasadı etkinliği gerçekleştirildi.

VOLKAN NALLAR: “ŞEHRİMİZDE BÖYLE GÜZELLİKLERİN OLMASINDAN DOLAYI MUTLUYUZ”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın da katıldığı şenlik, renkli görüntülere sahne olurken 4. Lavanta Şenliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Volkan Nallar; “Lavanta bitkisi şehrimizde çok uzun bir geçmişi olmamasına rağmen ilk kez ekilmesiyle birlikte dikkatleri üzerine çekti. Lavanta tarlalarını donanımlı hale getirip vatandaşlara açan üreticilerimiz ile düzenlediğimiz bu şenlikler hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini lavantaya çevirmesini sağladı. Burası lavanta üretim yeri olmasının yanı sıra hem profesyonel fotoğrafçılar hem de vatandaşlarımız için muhteşem karelerin çekildiği, unutulmayacak anların biriktirildiği bir stüdyo, bir anı biriktirme merkezi. Şehrimizde böyle güzelliklerin olmasından dolayı mutluyuz. Ben herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi: 09.07.2024
Okunma Sayısı: 157
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024