Mehmet Yalçın “Dünden Bugüne Tekirdağ Bağcılığı” Söyleşisiyle Tarihe Işık Tuttu

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Süleymanpaşa Bağ Bozumu Şenliği kapsamında Mehmet Yalçın ile “Dünden Bugüne Tekirdağ Bağcılığı” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kumbağ Mahallesi’ndeki Mutlukent Kafe’de gerçekleştirilen söyleşiye Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, Süleymanpaşa ve çevre ilçelerdeki üreticiler, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

EMİN BENAN UTKU: “BÖLGEMİZİ VE ÜRETİCİLERİMİZİ KALKINDIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Söyleşi öncesi Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, bir konuşma gerçekleştirirken; “Süleymanpaşa Bağ Bozumu Şenliği etkinlikleri kapsamında değerli üstadım Mehmet Yalçın ile sizleri bir araya getirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü Müdürümüz, sektörümüzün kıymetli temsilcileri, üreticilerimiz, hocalarımız hepsi aramızda. Ben katılan herkese teşekkür ediyorum. Süleymanpaşa Belediyesi olarak bölgemizi ve üreticilerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

TEKİRDAĞ’IN BAĞCILIK TARİHİNİ BUGÜNÜNÜ VE GELECEĞİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLERİ PAYLAŞTI

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku’nun konuşmasının ardından 1984’ten itibaren haber ajansı ve dergilerde muhabirlikten genel yayın yönetmenliğine uzanan görevlerde bulunan, çıkardığı 3 kitabı ile de ses getiren Mehmet Yalçın Tekirdağ’da ve dünyada bağcılığın dünü bugünü ve yarını hakkında önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı.

MEHMET YALÇIN: “SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’Nİ TEBRİK EDİYORUM”

Tekirdağ ile ilgili tarihsel örnekler ve gün yüzüne çıkmamış fotoğrafları da katılımcılarla paylaşan Mehmet Yalçın sunumunun sonunda yaptığı konuşmada; “Süleymanpaşa Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Varlığının en önemli unsuru bağcılık olan bölgede bu zanaatın ayakta kalması için önemli bir organizasyon düzenlemişler. Sektörün daha da ileri gitmesi için belediyenin insiyatif alması, böyle etkinlikler düzenlemesi çok önemli. Ben kendilerini tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Mehmet Yalçın’a katılımı ve verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederken çiçek ve plaket takdim etti.

YÖRESEL ORGANİK PAZAR KURULUP EN GÜZEL ZEYTİNYAĞLI DOLMA SEÇİLECEK

Süleymanpaşa Bağ Bozumu Şenliği 13 Eylül Cuma günü saat 10.00 itibari ile Hasan Ali Yücel Meydanı’nda kurulacak Yöresel Organik Pazar ve saat 17.00’de ilk kez gerçekleştirilecek Üzüm Bağından Sofraya Yemek Yarışması (Zeytinyağlı Sarma Yarışması) ile devam edecek.

Haber Tarihi: 12.09.2024
Okunma Sayısı: 135
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024