Süleymanpaşa Belediyesinden Hareketlilik Haftasında Bisiklet ve Yürüyüş Etkinliği

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle, vatandaşları daha sağlıklı, güvenli ve çevre dostu ulaşım alternatiflerini kullanmaya teşvik ediyor. Hafta boyunca sürecek olan kampanyanın ana teması, "Şehri Birlikte Yaşayalım" olarak belirlendi.

Etkinlikler, şehir içi hareketliliği artırmaya yönelik çeşitli farkındalık çalışmaları içeriyor. Yeşil alanların korunması, trafiksiz ve gürültüsüz bir şehir için yürütülen çalışmalar kapsamında, bisiklet kullanımının önemi vurgulanıyor.

BİSİKLETLER SAHİLE İNECEK

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler ile sürdürülebilir ulaşım alternatiflerinin teşvik edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen bisiklet turu ve yürüyüş etkinliği, 26 Eylül Perşembe saat 18:00’da Barış ve Özgürlük Parkı'ndan başlayarak sahil boyunca yapılacak.

"Şehri Birlikte Yaşayalım" sloganıyla yapılan etkinlik, bisiklet kullanımının ve yürüyüşün şehir içi ulaşımda ne kadar önemli olduğunu vurgularken, adil, demokratik, kapsayıcı ve katılımcı bir şehir hayatına dikkat çekiyor.

BAŞKAN VOLKAN NALLAR: “BİZİMLE PEDAL ÇEVİRMEYE BEKLİYORUZ”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada etkinliğin, bireylerin sürdürülebilir ulaşım seçeneklerini deneyimleyerek bu alışkanlıkları gündelik yaşamlarına kazandırmalarını sağlamayı hedeflediğini belirtti. Nallar, "Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir ulaşımın önemini anlamamız için büyük bir fırsat. Daha yeşil ve yaşanabilir şehirler inşa etmek, hepimizin katkı sağlaması gereken bir sorumluluk. Bu sorumluluk bilinciyle vatandaşlarımızla birlikte Bisiklet ve Yürüyüş etkinliğimizi organize ettik. Tüm hemşehrilerimizi bizimle birlikte pedal çevirmeye ve yürümeye bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi: 24.09.2024
Okunma Sayısı: 115
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024