Süleymanpaşa Belediyesinden Yuvadan Düşen Yavru Leyleğe Yardım Eli

Süleymanpaşa Belediyesi, Naip Mahallesi’nde yuvasından düşen mahallenin simgesi yavru leyleği kurtararak kardeşlerine kavuşturdu.

Naip Mahallesi köy meydanında bulunan ve her yıl göçmen leyleklerin uğrak yeri olan yuvada bu yıl üç yavru leylek büyüyor. Bu yavrulardan biri, uçma denemesi yaparken köy meydanına indi ve henüz uçmayı öğrenemediği için yuvasına dönemedi. Durumu fark eden mahalle sakinleri durumu yetkililere haber verdi.

EKİPLER YAVRU LEYLEĞİ YUVASINA ULAŞTIRDI

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, gelen ihbar üzerine hemen harekete geçti ve yavru leyleği vinç yardımıyla yuvasına ulaştırdı. Kardeşlerine kavuşan yaramaz leyleğin sevinci görülmeye değer manzaralar oluşturdu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan bir mahalle sakini, yavrunun korunması ve yuvasına yerleştirilmesi için hemen harekete geçen Süleymanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’a teşekkür etti.

Haber Tarihi: 10.07.2024