Yaşar Kaptan Çebi Sporcu Sosyal Tesisleri törenle açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Karadeniz Mahallesi’nde hayata geçirilen ve tamamlandığında Trakya’nın en büyük spor tesisi olacak Paşa Spor Vadisi içerisinde yer alan Sporcu Misafirhanesi ve Tekirdağspor Sosyal Tesisleri binası, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un teşrifleri ile düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

Süleymanpaşa Belediyesi Yaşar Kaptan Çebi Sporcu Misafirhanesi ve Tekirdağspor Sosyal Tesisleri açılış töreni saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Süleymanpaşa Belediyesi Etüt ve Proje Müdürü Gülcan Erol, tesisler ile ilgili teknik bilgileri katılımcılara aktardı.

YÜKSEL: “BİR YIL İÇİNDE 54 SPOR TESİSİNE ULAŞACAĞIZ”

Erol’un ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, çocukların ve gençlerin sosyal medya kıskacından çıkabilmeleri, sporla ilgilenerek gerçek arkadaşlıklar edinip hayatın içine dâhil olmaları, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için göreve geldikleri günden bu yana çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu doğrultuda irili ufaklı 44 spor tesisini hizmete kazandırdıklarını dile getiren Yüksel, 1 yıl içinde 10 yeni spor tesisi daha yapacaklarını, toplam tesis sayısını 54’e çıkaracaklarını müjdeledi. Sporcu sosyal tesislerinin inşasında destek veren Tekirdağ Valiliği’ne teşekkür eden Yüksel, Süleymanpaşa’nın gelecek 10 yıllık spor tesisi ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini işaret etti. Yüksel ayrıca sporcu sosyal tesislerinin inşasına destek veren İşadamı Yaşar Kaptan Çebi’ye de teşekkür etti.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel’in ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşmasını yaptı. Albayrak, Süleymanpaşa’nın aynı günde iki güzel açılışa ev sahipliği yaptığını vurgulayarak tesisin Süleymanpaşa için hayırlı olması dileklerini paylaştı. Albayrak’tan sonra Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel söz alarak sporcu sosyal tesislerinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Milletvekili Yel, Başkan Yüksel’e 54’e yükselecek olan spor tesisi sayısının, Tekirdağ’ın plaka numarası olan 59’a tamamlanması ricasında bulundu. Yel’in ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım kürsüye gelerek açılışın ve tesislerin Süleymanpaşa’ya ve Tekirdağspor’a hayırlı olması temennisinde bulundu ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

PROF. DR. ŞENTOP’TAN SPORDA TESİSLEŞME VURGUSU

Açılış töreninin onur konuğu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, günümüzde sporda ülke başarısının gelişen teknolojiye ayak uydurmaktan geçtiğini ortaya koyduğu konuşmasında, son yıllarda farklı spor dallarında gelen başarıların, madalya ve kupaların, sporda modern tesisleşme hamlelerinin ardından geldiğinin altını çizdi. Bu anlamda yürütülen tesisleşme hamlelerine iyi bir örnek oluşturan Süleymanpaşa Belediyesinin projelerini takdir ettiğini ifade eden TBMM Başkanı Prof. Dr. Şentop, Tekirdağspor’a uzun yıllar hizmet verecek tesislerin hayırlı olmasını temenni etti. Protokol konuşmalarının ardından, Tekirdağspor Başkanı Ekrem Daşdan, Prof. Dr. Şentop’a üzerinde adı yazılı Tekirdağspor forması takdim etti.

Açılış töreni, yapılan dua sonrası açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi. Protokol üyeleri ve katılımcılar törenin ardından tesisleri gezdi. Başkan Yüksel, Prof. Dr. Şentop başta olmak üzere katılımcılara tesisler hakkında bilgilendirmede bulundu.

PAŞA SPOR VADİSİ NELER SUNACAK?

Bünyesinde çok sayıda sporun yapılabileceği Paşa Spor Vadisi projesi tüm hızıyla yükselirken, proje kapsamında inşa edilen tesisler de birer birer hizmete kazandırılıyor. Vadi içerisinde; futbol, basketbol, voleybol, tenis gibi yaygın sporların yanı sıra buz pateni, buz hokeyi, go-kart, olimpik ve geleneksel okçuluk gibi sporlar da yapılabilecek. Paşa Spor Vadisi projesinde ayrıca sporcuların yanı sıra vatandaşların da yararlanabileceği kafeterya, çocuk parkı, yürüyüş alanları gibi olanaklar da yer alıyor.

Haber Tarihi: 24.10.2022
Okunma Sayısı: 647
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020